Effektivare inköp i norr

Inköpardagen i Norr fokuserar på vad som gör inköpsprocessen effektiv och hur man följer upp inköpen.

Effektivitet och uppföljning står i fokus när årets upplaga av Inköp i Norr går av stapeln i Skellefteå.

Inköpardagen i Norr handlar i år om effektivitet och uppföljning i inköpsarbetet. Det kan handla om leveranssäkerhet, ledtider, utvecklingssamarbete och miljöpåverkan med mera. Så 15 februari samlas inköpare i Skellefteå för att nätverka och lyssna på en rad föredrag.

Bland annat kommer Helena Brynolfsson, vd på Prosourcia, att prata om hur man skapar strategier kring mätning och uppföljning av sina inköp. I ett annat föredrag kommer Stina Tang, konsult på ÅF Consulting, att berätta om hur man kan uppnå en hållbar utveckling i leverantörskedjan

Jörgen Hellsten på Kompetenslaget fokuserar i sitt föredrag om hu man kan förhandla sig till trovärdiga relationer som sedan ger goda affärer. Wim Eikelboom, Head of procuremen på BAE Systems Hägglunds, talar om vilka faktorer som påverkar deras inköpsstrategi medan Jarkko Erikshammar på iTid Tarinfo tar upp ett praktiskt exempel på utveckling i försörjningskedjan.

Det kommer även att hållas en paneldiskussion där företrädare för Luleå kommun och företag i Norrland ska diskutera inköp.