Lär dig mer om logistik på Plan-konferensen

Studiebesök, workshops och seminarier om logistik står på schemat för den som besöker årets Plan-konferens.

Föreläsningar, workshops och studiebesök på bland annat ICA:s lager väntar årets besökare på Plan-konferensen.

25 april drar årets upplaga av Plan-konferensen igång i Göteborg och i år ligger fokus på digitalisering, automatisering och nya affärsmöjligheter som påverkar logistik och produktion. Förutom föreläsningar och workshops kommer deltagarna även att kunna åka på studiebesök hos en rad olika företag.

Det går bland annat att få besöka SKF:s nya automatiserade produktionsanläggning eller se hur Volvo personvagnar försörjer sina servicetekniker med leveranser av reservdelar och tillbehör upp till tre gånger per dag. Annars går det att besöka Ellos, Göteborgs Hamns logistikpark, ICA:s centrallager, Varner-koncernens centrallager eller Poppels bryggeri som själva har skapat system för att planera sin produktion.

Den som hellre vill fördjupa sina kunskaper genom att gå på en workshop kan välja mellan Lean ledarskap, Kata i praktiken, värdeskapande försörjningskedjor eller Demand Driven Adaptive Enterprise.

Konferensens andra dag ägnas år föreläsningar. Här kommer bland annat Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter Airport att berätta mer om hur flygplatsen kommer att utvecklas i framtiden. Hans Olsson, vd på Ellos kommer att hålla ett anförande om hur de gått från postorder till e-handel och Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel, talar om hur det svenska näringslivet kan påverkas av den exploderande digitala handeln.

Det var bara ett urval av vad som bjuds på Plan-konferensen två dagar och hela programmet hittar ni här.