Nya företag på varningslistan

Två företag hamnar på Svensk Handels Varningslistan efter att ha använt sig av oseriösa försäljningsmetoder.

Ett erbjudande som ser ut att gälla Microsofts office-paket och avslut som blir till nya avtal är oseriösa metoder som får två företag att hamna på Svensk Handels Varningslistan.

Svensk Handel har lagt in två nya företag på Varningslistan, där företag som skickar bluffakturor eller använder andra oseriösa försäljningsmetoder hamnar. Varningarna gäller:

  • 365 Office i Montenegro, org nr 03111792. De skickar ut erbjudanden som kan uppfattas som fakturor. Fakturan gäller något som heter Office Package 365 och som företaget säkert hoppas folk ska tro är Microsofts Office-paket, vilket det alltså inte är.
  • MKI Miljö & Kvalitetsindex som Solvalla Biltorg i Stockholm ligger bakom. Företaget ringer upp och hänvisar till tidigare avtal för att sedan leda dig till att avsluta tjänsten. Detta trots att ett avtal aldrig funnits. Avslutet används istället som en order.

Den som råkat ut för bluffakturor från dessa eller andra företag kan se hur Svensk Handel rekommenderar att man hanterar bluffakturor här.