Tre nykomlingar på varningslistan

Svensk Handel lägger till tre företag på Varningslistan över företag som använder oseriösa försäljningsmetoder.

Kapade företagsnamn och erbjudanden som ser ut som fakturor är några av de metoder som gör att tre företag hamnar på Varningslistan.

Svensk Handel har lagt in tre nya företag på Varningslistan, där företag som skickar bluffakturor eller använder andra oseriösa försäljningsmetoder hamnar. Varningarna gäller:

  • Office Depot Store i Montenegro, org nr 03117901. De skickar ut erbjudanden som kan uppfattas som fakturor. Namnet Office Depot har de kapat och hoppas väl att företagen ska tro att det rör sig om en faktura från det riktiga Office Depot. På samma adress finns också företaget 365 Office som använder samma metod, fast med Office 365 som lockbete istället, och som ligger på Varningslistan sedan tidigare.
  • Personalkraften som Urfa i Stockholm, org nr 556861-1882, ligger bakom. Företaget skickar ut fakturor angående annonsering/rekrytering, trots att man inte har beställt någon tjänst. Deras bankgiro går enligt bankgirot till Skåne Restaurang AB / Sjökrogen med org nr 556763-5619.
  • Kommundel som Media & Dataförmedlings Gruppen Sverige i Stockholm, org nr 559079-1686, ligger bakom. De hänvisar till tidigare avtal för att sedan leda dig till att avsluta tjänsten. Detta trots att ett avtal aldrig funnits. Avslutet används istället som en order.

Den som råkat ut för bluffakturor från dessa eller andra företag kan se hur Svensk Handel rekommenderar att man hanterar bluffakturor här.